פורצים דרך

מרעיון להגשמה- הועידה הבינלאומית הראשונה
לקניין רוחני בישראל

כעורכת פטנטים (Patent Attorney) ויזמית בנשמה, זיהיתי שלא היה בישראל מפגש מקצועי בינלאומי נרחב בנושא קניין רוחני. מחקר מקדים לזיהוי צרכים ושחקנים מרכזיים הבהיר לנו שמדובר בפרוייקט מורכב שדורש שותפויות בין מגזריות: ממשל- ארגונים מקצועיים, אקדמיה והקהל העסקי. 

הצעד הראשון היה ליצור קשר עם נציג ארגון AIPPI הבינלאומי שהתלהב וחיבר לגורמי מפתח באקדמיה ובמשרד המשפטים. בהמשך הקמנו ועדת היגוי רבת-משתתפים, וטווינו רשת קשרים שיצרה חיבור מיוחד בין שורת ארגונים וחברות מובילים בתחומם. התהליך היה ארוך, יותר משנתיים מרעיון להגשמה, בעיקר עקב הצורך בפיצוח משותף של מהות הארוע ומטרותיו, ואז בניית תוכנית תואמת וגיוס הדוברים, וכמובן ההפקה והניהול בפועל.

הועידה הראשונה התרחשה בדן פנורמה בתל אביב, יומיים וחצי של תוכן מוקפד ורלוונטי, כשכבר לכנס הראשון הגיעו מעל 450 איש. יצרנו אירוע נחשק שבכירי התחום בארץ ובעולם רצו לקחת בו חלק, לרבות נציגי רשויות פטנטים בינ"ל, משרדי ממשלה, ומשרדי עוה"ד ועוה"פ המובילים בארץ ובעולם. הצלחת ועידה זו והבאות אחריה קידמה יצירת חיבורים ושיתופי פעולה מיוחדים והגדלת המקצועיות של הענף, וכן נתנה לחברות סטארטאפ ישראליות חשיפה לקהל מקצועי ואפשרויות גיוס משאבים, והיוותה מקור השראה לכלל המשתתפים.

תוכנית עבודה שנתית בתחום התיירות
לחברה הכלכלית ירוחם

קיבלנו פנייה מהחברה הכלכלית בירוחם, לקחת את התוכנית האסטרטגית התיירותית שפותחה עבורם, ולהפוך אותה לתוכנית עבודה מקושרת תקציב ומעשית, בלוח זמנים קצר.

לאחר מעבר על החומרים הקיימים, המטרה הראשונה הייתה לזהות במשותף מי בעלי העניין והשותפים המתאימים ליישום- החל מהשלטון המרכזי (משרדי ממשלה), רשויות שכנות, גורמים במועצה, גופי תיירות ועוד.

קיימנו סדרת פגישות עם כל בעלי העניין, בהן העמקנו באג׳נדה ובתוכניות לטווח הקצר והבינוני. זה אפשר לנו לגלות את נקודות הממשק כדי לאתר פרוייקטים בעלי סיכוי גבוה יותר למימוש, תוך שיתוף פעולה הדדי בין השותפים הנכונים למיזם, וגם הציף אפשרויות לגיוס משאבים. במקביל יצרנו הערכת עלויות, סדר ובהירות, לרבות תוצרים להצגה בפועל בפני מקבלי ההחלטות, לאישור והמשך עבודה מניב.

הקמת מעבדה לפילמור אניוני
באוניברסיטת בן גוריון

המטרה הייתה להקים בישראל מעבדה להכנת פולימרים בטכנולוגיה ייחודית שעד אותה עת נעשה בה שימוש רק ב-3 מקומות בעולם.

למדנו את הנושא ומה נדרש כדי להקים ולתפעל ומה המבנה המתאים להקמה, כולל נסיעה ל-2 מאותם מקומות כדי להכיר מקרוב את התהליך, היישום והצרכים.

השלב הבא היה לתכנן את כל המרכיבים הדרושים למערכת פועלת החל מהציוד- משאבות ואקום, שסתומים מיוחדים, תא לעבודה ללא חמצן, דרך הקמת התשתיות- בינוי, אנשי מקצוע , וכמובן מפרט מדויק להשגת המטרות הגדולות. הקמת המעבדה הושלמה בלוחות הזמנים ואיפשרה לייצר פולימרים נקיים ומדויקים במבנה שלהם, ככלי מחקרי רב-ערך ופורץ דרך בישראל.

הכנס הבנלאומי למאבק במדבור DDD

לפני יותר מעשור כחלק מהתחייבות בינלאומית של מדינת ישראל, נולדה יוזמה נקודתית של פרופ' אלון טל מהמכונים לחקר המדבר אוניברסיטת בן גוריון בנגב לקיים כנס בנלאומי בנושא המאבק במדבור.

לאחר שנה ראשונה מוצלחת, הובן שמדובר באירוע גלובלי משמעותי ושכדי להמשיך ולקיימו, יש צורך בהובלה מקצועית וכאן נכנסנו לתמונה, במטרה ליצור מסורת חדשה של אירוע המתקיים בקביעות כל שנתיים, ומארח בישראל, במקום לא שגרתי- קמפוס שדה בוקר, את הגורמים המשמעותיים ביותר בעולם בתחום זה, ונעשה בשת"פ פורמלי עם אמנת המדבור של האו"ם (UNCCD).

לאור ההצלחה כבר למעלה מ- 15 שנה שאנחנו מהווים את הגורם המקצועי המתכלל ארוע מורכב זה, למימוש בפועל של שיתופי הפעולה הבינלאומיים, הקמת, הובלת וניהול וועדת ההיגוי רבת המשתתפים, גיוס המשאבים, ניהול וכמובן ההפקה בפועל. במשך השנים מתחלפים מעת לעת היו״רים האקדמים ואנחנו תמיד לצידם, כך שישמר הרצף, הידע הארגוני והיכולת לא רק להמשיך את המסורת, אלא גם לחדש, לגוון ולהמשיך ליצור ענפים חדשים והזדמנויות לשיתופי פעולה אקדמיים ואסטרטגיים ברמה הלאומית והבנלאומית.

קרדיט: וולפגנג מוצאפי הלר

מפגשים שנתיים של ראשי המועצות
האיזוריות וסגניהם

לפני מספר שנים קבלנו אתגר להפיק את המפגש השנתי של ראשי המועצות האזוריות באזור רמת הנגב, (מגרש הבית שלנו) עבור מרכז השלטון האזורי, ולהוכיח שגם אירוע בנגב יכול להיות ברמה הגבוהה ביותר. 

לא זו בלבד שהמטרה הושגה, אלא הצלחנו בזכות החיבור המיוחד למרחב הכפרי להמשיך ולהיות שותף אמיתי להנהלת השילטון האזורי וללוות גם את הכנסים השנתיים הבאים של ראשי המועצות האזוריות, כמו גם כנסים מקצועיים נוספים של השלטון האזורי, בכל רחבי הארץ, כשאנו משחררים את הנהלת הארגון מדאגה שוטפת, תוך ביצוע יצירתי ומדויק בסטנדרט מקצועי גבוה, שממשיך ועולה, ומרים את רף הציפיות וההפתעה משנה לשנה.

בכל ארוע כזה אנחנו מייצגים את השלטון האזורי, ועובדים עם הרשות והגורמים המקומיים, כדי לממש את הפוטנציאל הטמון בחיבורים, יוצרים קשרים ושיתופי פעולה מזירות נוספות בהן אנו נמצאים, ופועלים כדי לחזק את הכלכלה המקומית, ולקדם את המטרות הגדולות העומדות בבסיס העשייה של ארגון משמעותי ופורץ דרך זה.

פסטיבל קיץ של כוכבים במצפה רמון

מועצה מקומית מצפה רמון בהובלת ראש תחום התיירות, דר' שחר שילה, ניסתה להוביל מהלך של פיתוח התיירות דווקא בתקופת הקיץ הבעייתית, ע"י הצעה של סדרה של סופי שבוע בלילות הקרירים של מצפה של רמון.

מדובר בלא פחות מפריצת דרך בכלכלה המקומית אך המהלך דרש שינוי מיתוגי וחינוך מחדש של הצרכן הישראלי שיסכים לקבל מוצר תיירותי חדש במצפה רמון באמצע הקיץ. 

נרתמנו למשימה בעוצמה, כשהאתגר המרכזי הוא יצירת מוצר חדש ללא "הוראות הפעלה" שיצליח ב 200% מהפעם הראשונה שלו. יצרנו תוכן מאוד מדויק ועשיר מאפס מתוך רתימה של העסקים המקומיים כשנקודת המוצא שלהם הייתה סקפטית, יצרנו עשרות שיתופי פעולה והובלנו את התכנון והמימוש של הפסטיבל המורכב הזה לרבות גישה חדשנית לנושא הרישוי, יצירת מענה דינאמי לפניות הציבור ובעיקר יכולת להתקדם ולשנות תוך כדי תנועה עם הפקת לקחים מתמדת לאורך שישה שבועות ברציפות.

כבר בשנה הראשונה התבררה הצלחת המהלך בתפוסת מלונות גדולה יותר מבעבר ולאחר מספר שנים בקונספט זה הקהילה המקומית עברה להוביל את היוזמות, כך שניתן היה למקד את המאמצים של הפסטיבל בלילות נוספים גם באמצע השבוע, מה שהביא לאדוות נוספות וחיזוק נוסף של הכלכלה המקומית.

פורצים דרך

"בנינו אימפריה של מותג, כל מהלך שאני עושה בעסק אנשים קונים בכפול מימה שחלמתי, האירוע מדבר בעד עצמו ומה שחזק אצל דורית שהיא לא מוותרת על הפרטים הקטנים ועושה הכל בתשוקה ובהתמסרות. "המסירות והתקשורת הבינאישית הן מהגבוהות ביותר שנתקלתי בהן, באופן שהוא כלל לא בר השוואה למה שחוויתי לפני כן, כי מיד יהיה ברור לכם שהערך המוסף שקיבלתם הוא כ"כ הרבה יותר גבוה"

ניל לוין, סמנכ”ל

משרד הכלכלה והתעשייה

רציתי להגיד לך תודה רבה
היה סיור מרתק
כולנו נורא נהננו והחכמנו
מוטי היה מקסים שאין דברים כאלה
אנחנו מודים לכם מקרב לב
ונמליץ בחום לייתר החבר'ה מגבעת שמואל
חג שמח!

פרופ' שמעון רחמילביץ

המכון לחקלאות וביוטכנולוגיה של אזורים צחיחים אוניברסיטת בן-גוריון בנגב.

I want to thank you again for the fascinating tour of the solar power station and the MOP green houses that you gave to the family that I was guiding from Cleveland. As I mentioned when we met, I was asked to create a wine/agri. tech tour for a student group from

פרופ' שמעון רחמילביץ

המכון לחקלאות וביוטכנולוגיה של אזורים צחיחים אוניברסיטת בן-גוריון בנגב.

מהרגע שדורית קוראין והצוות שלה נכנסו לתמונה,
בזמן בלתי אפשרי, הם לקחו הובלה, ארגנו מחדש את
מבנה המפגש, והתאימו את התהליך מעל ומעבר
למצופה. להובלה האישית והרקע של דורית כעורכת
פטנטים וכמנחה ומרצה מנוסה היה ערך מוסף שתרם
להצלחה. איזה כיף שפעלנו ביחד להגשמת היעדים
והאג'נדה ואין ספק שנמשיך בדרך משותפת!

פרופ' דורית ניצן

מנהלת התוכנית ללימודי תואר שני ברפואת חירום, בית הספר לבריאות הציבור, וראש המרכז למערכות מזון, בריאות אחת וחוסן, (מרכז BGU-FOR) אוניברסיטת בן גוריון בנגב

דורית, איזה כיף היה לארגן איתך את הכנס. עצוב לי שזה נגמר (לבינתיים). זכיתי ללמוד מהמקצועיות ומהידע שלך, וזכיתי להיות חבר שלך. תודה, שמעון

פרופ' שמעון רחמילביץ

המכון לחקלאות וביוטכנולוגיה של אזורים צחיחים אוניברסיטת בן-גוריון בנגב.

0
    0
    העגלה שלך
    העגלה שלך ריקהחזרה לחנות